Blog

Uusi mallisto on tulossa.

Olen suunnittelemassa kokonaan uutta mallistoa, jossa ei ole käytetty juuri lainkaan neitseellistä puuvillaa. Puuvillan ympäristövaikutuksista on paljon tutkimuksia ja sen kasvatus kuluttaa mm. vettä aivan liian paljon. Aion ottaa malliston materiaaleihin hampun, pellavan, ramin ja nahkapaperin. Kaikkien näiden valmistaminen on ympäristölle paljon ystävällisempää kuin puuvillan. Lisäksi tulen käyttämään paljon kierrätyskankaita.

Hamppu on yksi maailman vanhimmista viljelykasveista. Hamppukankaan tekeminen vie huomattavasti vähemmän vettä kuin puuvillan. Hamppukuitu on hyvin kestävää ja se eristää lämpöä ja kosteutta paremmin kuin puuvilla. Se on myös pehmeämpää kuin puuvilla. Kuituhamppulla, josta kangas valmistetaan, ei ole päihdyttävää vaikutusta.

Rami on kiinanruohosta valmistettua kangasta. Kiinanruoho on nokkoskasveihin kuuluva ruoho ja siitä valmistettu kangas on hyvin kestävää. Sitä onkin käytetty paljon erilaisissa köysissä ja hihnoissa.

Pellavasta saa kestävää ja kiiltävää kangasta. Pellava on hyvin imukykyistä, joten se soveltuu hyvin erilaisiin pyyheliinoihin, mutta sitä käytetään paljon myös sisustustekstiileissä ja vaatteissa. Sillä on myös antibakteerinen ominaisuus, mistä syystä siitä valmistetaan mm. paljon sairaalatekstiilejä.

Nahkapaperi eli snap pap eli vegaaninen nahka on valmistettu selluloosasta (60 %) ja lateksista (40 %) eli luonnonkumista. Se muistuttaa ulkonäöltään kartonkia, mutta kastelun ja rypistämisen jälkeen se näyttää nahalta. Nahkapaperi kestää 40 asteen konepesun, sitä voi silittää kahdella pisteellä ja sitä voi ommella kuten nahkaa. Sitä on hyvin hankalaa repiä, mutta helppoa leikata. Siitä valmistetaan paljon laukkuja ja reppuja sekä erilaisia säilyttimiä.

Kierrätysmateriaaleina käytän teollisesti valmistettuja kierrätyskankaita, joiden joukossa on myös puuvillaa. Tällaisia kankaita voi tilata metritavarana, joten niistä on helppoa kaavoittaa erilaisia tuotteita. Käytän myös kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista löytyviä kestäviä materiaaleja, kuten farkkua. Farkkukangas on hyvin kestävää ja sen värjäyksessä käytetty sininen indigo on saanut kulua auringonvalon ja hankauksen ansiosta kauniiksi kuvioiksi. Farkuissa on käytetty myös paljon erilaisia metalliosia, joista saa kauniita yksityiskohtia uusiin tuotteisiin.

Teen tuotteita, joissa on yhdisteltynä eri materiaaleja. Pyrin käyttämään materiaaleja niin, että niiden parhaimmat ominaisuudet tulevat esiin. Silloin tuotteista tulee hyvin pitkäikäisiä ja käytännöllisiä. Pyrin löytämään myös metalliosia, kuten vetoketjuja ja hakoja, käytettynä kierrätyskeskuksista, jolloin ne ovat jo osoittaneet kestävyytensä edellisessä käyttötarkoituksessaan.

Malliston luomisprosessi tulee olemaan pitkä ja käyttökokemuksia tarvitaan, joten ota yhteyttä jos haluat prototyyppejä kokeiluun! Aion tehdä mallistosta mahdollisimman käytännöllisen ja kuitenkin tyylikkään sekä omaan persoonalliseen tyyliini hieman mustalla huumorilla maustetun.

Jää seuraamaan mitä tästä seuraakaan!

Taidetekstiili

Yksityiskohta teoksesta ”Mooseshine” 2018

Taidetekstiilin valmistaminen alkaa siitä, että asiakas kertoo minkälaisen teoksen hän haluaisi. Seuraavaksi teen tarjouksen teoksen valmistamisesta. Hintaan vaikuttavat mm. käytettävien materiaalien määrä, materiaalien ominaisuudet ja lopullisen teoksen koko. Keskustelemme sähköpostitse tai kasvotusten teoksesta ja teen luonnoksia, jotta asiakas voi ”nähdä” lopputuloksen ja tarvittaessa voin ottaa kuvia teoksen loppusijoituspaikasta ja sijoittaa luonnokset kuviin siten, että ne ovat oikeasti nähtävissä lopullisessa koossaan.

Teen ensin erilaisia materiaalikokeiluja ja näytän asiakkaalle prototyyppejä hänen niin halutessaan. Koska teokset ovat uniikkeja taideteoksia käytän niissä taiteellista vapautta ja lopputulos on aina sellainen, jonka olen itse luonut, vaikka asiakas saakin halutessaan vaikuttaa hyvin pitkältikin lopputulokseen.

Myyntitapahtumat

Myyntikoju John Smith -festivaaleilla Laukaassa, kesällä 2018

Olen kiertänyt erilaisia myyntitapahtumia Keski-Suomen alueella. Näitä ovat olleet mm. Wemmi-markkinat sekä keväällä että syksyllä ja Joulumarkkinat Jyväskylän Paviljongissa. Joulunalusaikana olen ollut myymässä myös Toivolan Wanhalla pihalla ja kesäisin Lievestuoreen pienemmissä tapahtumissa kuten kevät- ja syystorilla. Lievestuoreen moottoriradalla järjestetään Tractor Pulling -kisat vuosittain, joissa olen ollut myös myymässä tuotteitani kuten myös WRC:n viimeisellä pätkällä Ruuhimäessä järjestetyssä Laukaa Areena -tapahtumassa.

Pystytin kesällä 2018 myyntikojuni myös Laukaan Peurungassa järjestettäville John Smith -rock festivaaleille. Siellä tunsin löytäneeni hyvin kohderyhmääni kuuluvia asiakkaita.

Ehkä ilmestyn kojuineni jonnekin, missä sinä liikut ensi kesänä!

Tulevia myyntitapahtumia 2019

  • Sadonkorjuujuhla Niemelän Ratsutilalla 21.-22.9.2019
  • Valon kaupunki Kankaalla 26.-28.9.2019